Esti pe pagina: Home » Istoric

Istoric

Istoric

Infiintarea ANTD - Asociatia Nationala a Tehnicienilor Dentari a fost hotarata in cadrul oferit de Zilele Tehnicii Dentare Calimanesti 14 - 15 iunie 2002.

Cu aceasta ocazie, Comitetul executiv al Asociatiei Nationale a Tehnicienilor Dentari "Ars Dentis" si al Asociatiei Colegiul Tehnicienilor Dentari cu Libera Practica din Romania, au continuat discutiile incepute anterior, cu privire la fuziunea celor doua asociatii. In cele doua zile de discutii a iesit clar in evidenta faptul ca aceasta fuziune este absolut necesara pentru realizarea obiectivelor comune si o reprezentare unitara pe plan intern si international.

Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Tehnicienilor Dentari "Ars Dentis" din 15 iunie 2002 si Adunarea Generala a Asociatiei Colegiul Tehnicienilor Dentari cu Libera Practica din Romania din 26 iunie 2002, au validat fuziunea prin contopire si infiintarea ANTD - Asociatia Nationala a Tehnicienilor Dentari , cu sediul in Bucuresti.

Consiliile directoare ale celor doua asociatii s-au intalnit in 13 iulie 2002 la Moeciu, Judetul Brasov, unde Presedintele Asociatiei Nationale a Tehnicienilor Dentari "Ars Dentis", Dl. Dan Tripsa si Presedintele Asociatiei Colegiul Tehnicienilor Dentari cu Libera Practica din Romania, Dl. Marius Hermeneanu, au semnat documentele de fuziune.

Semnarea documentelor a fost urmata de o masa rotunda unde s-au hotarat obiectivele si strategia ANTD, componenta noului Consiliu Director precum si infiintarea unei reviste a asocialtiei; "Tehnica Dentara". La aceasta masa rotunda au participat pe langa noul Consiliu Director si tehnicieni dentari din Baia Mare, Brasov, Bucuresti si Timisoara, precum si Domnii Janos Keszler si Jozsef Tomori din partea Asociatiei Profesionale a Tehnicienilor Dentari din Ungaria.

Un prim pas in recunoasterea internationala a fost facut de Asociatia Maghiara, care a invitat ANTD sa participe, alaturi de Camera Tehnicienilor Dentari din Slovacia in 12-14 septembrie in Ungaria la Pecs, la sedinta teritoriala a Asociatiei Maghiare, unde au fost programate intalniri separate cu cele doua asocialtii, precum si cu Camera de Comert din Pecs.

ANTD Romania © 2012 - Toate drepturile rezervate

Scroll To Top